Best Western Narvik Hotell

777475727673
Bestill rum

Rom 1

OK
   

Om Narvik

På en halvøy omkranset av mektige fjell ligger historiske Narvik idyllisk plassert innerst i Ofotfjorden. Her er landet på sitt nest smaleste og du kan i løpet av en dagsmars krysse Norge på tvers. Narvik er møtepunktet for E6 mot nord og syd og E10 vestover til Lofoten og østover mot Sverige.

Fakta om Narvik

Narvik er tredje største by og kommune i Nordland. Byen har fra1902 fungert som viktigste havn for utskiping av jernmalm fra gruvene i Kiruna på grunn av helårs isfri havn. Narvik regnes som en skoleby og «teknologihovedstad» i landsdelen. 

Kilde: Wikipedia.no

Nord europas råeste alpinbakke

Narvik har en fantastisk alpinbakke, Fagernesfjellet, hvor det er mulig å stå på ski fra over 1000 meter over havet til nesten havnivå, omkranset av Ofotfjorden. 

Anlegget huset World Cup i utfor.

Ta gondolbanen til fjellrestauranten og utforsk fjellheimen til fots, eller klatre i høydebanen.

Les mer om Fagernesfjellet her
Se spektakulær video fra Fagernesfjellet her

Foto: Innovasjon Norge, Per Eriksson

Historie: Slaget om Narvik

Jernmalmen fra Sverige gjorde Narvik til et betydningsfullt strategisk mål for de krigførende land under 2. verdenskrig. 9. april 1940 ble byen invadert av ti tyske jagere. De norske panserskipene «Eidsvold» og «Norge», som lå på havna, ble begge senket av tyskerne, som deretter okkuperte byen uten motstand fra norske styrker. 

I to sjøslag den 10. og 13. april ble hele den tyske invasjonsflåten senket av britiske sjøstridskrefter, og Narvik havn ble omgjort til landets største skipskirkegård. Deretter tok norske og allierte (britiske, franske og polske) styrker opp kampen for å drive tyskerne ut av byen. Dette lyktes i et felles angrep den 28. mai. Tyskerne ble nå presset til oppholdende strid med svenskegrensen som retrettmål, samtidig ødela tyske bombefly store deler av byen. 

Gjenerobringen av Narvik ble regnet som de alliertes første seier mot Tyskland og fikk stor internasjonal oppmerksomhet. Utviklingen i krigen mellom Frankrike og Tyskland på kontinentet førte imidlertid til at de allierte trakk seg ut 9. juni, rett før tyskerne ville ha blitt nødt til å kapitulere eller bli drevet inn i Sverige. Da denne uventede tilbaketrekningen av de allierte styrkene skjedde, ga nordmennene opp å bekjempe tyskerne alene og kapitulerte.

Les mer om Narvik her

Foto: Scanpix. Kilde tekst: Wikipedia.no

Historie: Etterkrigstiden i Narvik

Under slaget var Narvik i sentrum for verdensnyhetene. Dette gjorde at Narvik ble en av Norges mest kjente byer i utlandet. 

Etter krigen ble Narvik gjenoppbygd og nøt godt av den internasjonale høykonjukturen og skatteinntekter fra gruvene.

Helt frem til 1950-tallet var byen den største i Nord-Norge.

Lenker

Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2017 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Vi bruker cookies for å gi deg en bedre brukeropplevelse